یک اقیانوس متلاطم زیر پای‌تان خواهد بود، اگر راه‌تان را در این پاییز دل‌انگیز به سمت «جنگل ابر» کج کنید. در این جنگل که باشید، درختان سبز و زرد و قرمز را می‌بینید که با بالا آمدن ابرهای سفید و متراکم، غرق می‌شوند و گاهی تنها بلندترین شاخه‌های‌شان است که از این دریای ابر بیرون مانده‌اند.

شاهرود

همشهری آنلاین: جنگل ابر مثل شهر همسایه‌اش شاهرود در میان دو اکوسیستم «نیمه‌بیابانی» و «جنگلی» قرار گرفته و همین همسایگیِ با دو منطقۀ کم‌ارتفاع و مرتفع، باعث تشکیل اقیانوس روانِ ابر در بسیاری از روزهای سال در آن می‌شود. ابرهای گرفتار در پشت دیواره‌های نه‌چندان ضخیم البرز شرقی، از لابه‌لای دره‌ها از شمال به جنوب می‌خزند و یکی از دیدنی‌ترین چشم‌اندازهای طبیعت ایران را درست بالای سر این جنگل خلق می‌کنند. جنگل ۳۵ هزار هکتاری ابر، در استان سمنان از بقایای جنگل‌های هیرکانی، تاریخی به قدمت دوره سوم زمین‌شناسی دارد و از ناب‌ترین ذخایر طبیعت ایران است. راهی این جنگل که شدید، از طبیعت آن لذت ببرید، اما قدر قدمت و زیبایی تکرار ناشدنی‌اش را بدانید.

خطر آتش جدی است

برای این پیمایش جنگلی حتما با بلدهای محلی همراه شوید و حتما آب نوشیدنی کافی همراه داشته باشید. آنتن‌دهی تلفن همراه در داخل جنگل ضعیف است. به یاد داشته باشید حتی یک فیلتر سیگار هم می‌تواند این جنگل را به آتش بکشد، به هیچ‌وجه در جنگل آتش روشن نکنید.

دیدار با زیباترین جلوه‌های پاییزی در این جنگل بکر در ایران

قدم قدم به سوی ابر

خودروی سواری: اگر از تهران رهسپارید، وارد جاده مشهد شده و در شاهرود از مسیر خارج شده و وارد جاده آزادشهر در شمال شاهرود شوید. در این جاده، از شهر بسطام هم عبور می‌کنید و تقریبا ۲۰ کیلومتر بعد از آن، خروجی روستای ابر را در سمت چپ جاده می‌بینید. از آنجا ۹ کیلومتر جاده آسفالته تا روستا پیش رو دارید. مسافران مشهد هم، از همین مسیر می‌توانند بیایند. اما مسافران استان گلستان باید از رامیان یا آزادشهر وارد جاده شاهرود شده و پس از عبور از گردنه «خوش‌ییلاق» و تقریبا ۱۵ کیلومتر بعد از خروجی شهر «کلاته‌خیج» وارد راه روستای ابر در سمت راست جاده بشوند.

وسایل نقلیه عمومی: علاوه بر اتوبوس‌های تهران ـ شاهرود؛ در تعاونی شماره یک، ساکنان مشهد و تهران می‌توانند از اتوبوس‌ها و قطارهای مختلفی که از این شهر می‌گذرند، استفاده کنند. فرودگاه شاهرود هم پروازهایی به تهران و مشهد دارد. البته در فرودگاه، ترمینال، ایستگاه قطار و داخل شهر هم باید فاصله ۳۵ کیلومتری تا روستای ابر را تاکسی بگیرید.

خودروی‌های دودیفرانسیل: اگر از آن دسته گردشگرانی هستید که خودروی دودیفرانسیل دارند، می‌توانید درصورت بارانی نبودن هوا، از جاده «شیرین‌آباد» استفاده کنید. این جاده، از ۳ کیلومتری شرق «علی‌آباد» در استان گلستان شروع شده و وارد رشته‌کوه البرز می‌شود. بعد از روستای شیرین‌آباد در یک جاده خاکی و بعد از سربالایی‌ها و سراشیبی‌های تند به روستای ابر می‌رسید.

از جنگل تا بایزیـد

برای رسیدن به جنگل ابر باید در شمال روستای ابر، وارد جاده خاکی شوید که خودروهای سواری‌ هم به راحتی می‌توانند در آن حرکت کنند. بسته به شرایط جوی، تقریبا تا حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر می‌توانید در این جاده جلو بروید و بعد از گردنه اول، در جایی خودرو را پارک کنید و پیاده راه بیفتید. ادامه مسیر، همان جاده‌ای است که برای دودیفرانسیل‌ها معرفی شد و به سمت شیرین‌آباد می‌رود.

بسته به اینکه تا کجای جنگل می‌خواهید پیاده‌روی کنید، مدت زمان متفاوتی در راه هستید. بیشتر گردشگران محلی مسافران را تا آبشار می‌برند که اگر شما بخواهید تا آنجا برسید حدود ۳ ساعت باید پیاده‌روی کنید. اگر می‌خواهید غیر از این جنگل پاییزی از تماشای ابرهای سفید هم لذت ببرید، بهترین ایام برای دیدن ابرها اوایل بهار و همین‌طور ماه‌های شهریور تا آذر است. صبح زود و ساعت‌های پیش از غروب بهترین زمان تماشای ابرها در این جنگل است.

در مسیر برگشت اگر از سمت شاهرود آمده‌اید، می‌توانید آرامگاه دو عارف مشهور یعنی «بایزید بسطامی» و «ابوالحسن خرقانی» را به‌ترتیب در شهر بسطام و روستای «قلعه نوخرقان» ببینید.

دیدار با زیباترین جلوه‌های پاییزی در این جنگل بکر در ایران

کد خبر 804235
منبع: سرزمین من

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha